Ajankohtaista

Kutsu: Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali 25.-26.8.2023

Tervetuloa Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaaleille!

Toteutamme vuoden 2023 festivaalin elokuussa kaksipäiväisenä tapahtumana Helsingin keskustakirjasto Oodissa ja sen lähistöllä sisältäen tutkimustuloksia esittelevän seminaaritilaisuuden sekä kaikille kaupunkilaisille suunnatun tapahtumapäivän.

Festivaali avataan perjantaina 25.8. Towards green and carbon-smart cities -tiedeseminaarilla, jossa esitellään CO-CARBON-tutkimushankkeen tuloksia ja keskustellaan kaupunkivihreän roolista osana kaupunkien ilmastotyötä. Seminaari on suunnattu erityisesti kaupunkisuunnittelun ja viheralan ammattilaisille, tiedeyleisölle sekä kaikille ilmastoviisaiden kaupunkien kehittämiseen ja päätöksentekoon osallistuville. Seminaarin kieli on englanti ja se vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Lauantai 26.8. on kaikille avoin ja maksuton Inspiroidu hiiliviisaasta kaupunkivihreästä! -tapahtumapäivä. Ohjelmassa on monipuolisesti tekemistä ja tietoa liittyen kaupunkien viheralueisiin ja niiden rooliin ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa. Ohjelmaa suunnittelemassa ja toteuttamassa on mukana muun muassa Viherympäristöliitto, Maa- ja Kotitalousnaiset sekä Luonnonvarakeskus LUKE. Ohjelman kieli on suomi.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan Festivaalin omalla sivulla!

Festivaali ajoittuu samalle viikolle Puunhalausviikon ja Suomen luonnon päivän kanssa.

Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaali on osa CO-CARBON-tutkimushanketta ja se järjestetään joka toinen vuosi. Ensimmäinen festivaali toteutettiin vuonna 2021.

Lisätietoja tapahtumasta:

Sinikukka Pyykkönen, sinikukka.pyykkonen@owalgroup.com
Leena Järvi, leena.jarvi@helsinki.fi
Ranja Hautamäki, ranja.hautamaki@aalto.fi


Jaa kirjoitus

Kuuntele