Ajankohtaista

Save-the-date 17.5.2023: Hiiliviisas kaupunkivihreä ilmastoratkaisuksi – politiikkasuosituksia kaupungeille

Save-the-date

Hiiliviisas kaupunkivihreä ilmastoratkaisuksi – politiikkasuosituksia kaupungeille
ke 17.5. klo 9:30-11:00

Valmistelemme CO-CARBON-hankkeessa parhaillaan politiikkasuosituksia kaupunkien päätöksenteon tueksi. Julkaisemme suositukset keskiviikkona 17.5. järjestettävässä verkkotapahtumassa.

Webinaarin tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislinkki julkaistaan pian täällä – ajankohta kannattaa kuitenkin laittaa jo nyt kalenteriin!

Kaupungit ovat keskeisessä asemassa Suomen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamisessa. Päätavoite on vähentää päästöjä, mutta myös hiilinielujen kasvattaminen on noussut ilmastopolitiikan keskiöön. CO-CARBON-hankkeessa haluamme kiinnittää huomiota erityisesti kaupunkivihreään, jota tulee hyödyntää nykyistä tehokkaammin monihyötyisenä ja kustannustehokkaana ilmastoratkaisuna. Esitämme ratkaisuksi hiiliviisautta ja tuomme esille viisi keinoa, miten voidaan parantaa viherrakenteen hiilensidontaa, turvata hiilinieluja kaupunkikehittämisessä sekä kehittää vähäpäästöisiä viherrakentamisen ja hoidon menetelmiä.

CO-CARBON-hankkeen politiikkasuositukset perustuvat monitieteisen konsortion tuottamaan tutkittuun tietoon. Lisäksi olemme pyytäneet keskeisiltä yhteistyökumppaneiltamme niihin lausunnot. Sidosryhmien palautteet ovat meille hyvin tärkeitä, jotta pystymme laatimaan vaikuttavia suosituksia, jotka kohtaavat kaupunkien tarpeet ja tukevat ilmastopolitiikan keskeisiä tavoitteita.

Lisätietoja:
Hankkeen varajohtaja, professori Ranja Hautamäki
ranja.hautamaki@aalto.fi

Hankkeen vastuullinen johtaja, professori Leena Järvi
leena.jarvi@helsinki.fi

Vuorovaikutusvastaava Tiina Merikoski
tiina.merikoski@aalto.fi

(Kuva: CO-CARBON)


Jaa kirjoitus

Kuuntele