Ajankohtaista

Katso keskustelu: Tulevaisuuden hiiliviisas kaupunkiluonto

Mitkä arvot ovat tärkeitä hiiliviisaan kaupunkiluonnon luomisessa? Mitä ovat tulevaisuuden hiiliviisaat ammattinimikkeet? Millaista on hiiltä sitova estetiikka? 25.5. järjestetyssä Tulevaisuuden hiiliviisas kaupunkiluonto-keskustelussa pohdittiin kaikkea eksistentiaalisista kysymyksistä sopivaan nurmikon pituuteen. Tilaisuus avasi Hiiliviisas kaupunkivihreä-festivaalin, jonka tapahtumiin osallistui kesän alussa satoja ihmisiä.

Voit katsoa tallenteen tällä sivulla (video alla) tai CO-CARBONin YouTube-kanavalla. Keskustelun lopussa selviää muun muassa se, onko kaupunkiluonto puudeli, saksanpaimenkoira vai sittenkin Rubikin kuutio.

Keskustelemassa olivat Matti Kuittinen (resurssitehokkaan rakentamisen professori, Aalto-yliopisto / erikoisasiantuntija, Ympäristöministeriö / CO-CARBON), Aija Staffans (Senior Research Fellow, Aalto-yliopisto rakennetun ympäristön laitos, AaltoNetworking Platform [Living+]), Outi Tahvonen tutkijayliopettaja [tenure track], HAMK BIO / CO-CARBON), Timo Vesala (professori, Ilmakehätieteiden keskus INAR, Helsingin yliopisto). Keskustelua veti Anni Hapuoja, joka tiedusteli tilaisuuden alussa, millä tittelillä puhujat esittelisivät itsensä vuonna 2050. Vastauksina kuultiin hiilinielukasvattaja, muutarhuri, ympäristön kasvukonsultti sekä kaupunkifyysikko.

Keskustelussa todettiin, että moni uusi idea voi vaikuttaa tänä päivänä oudolta tai kohtuuttomalta, mutta tarvitsemme outoja ideoita, jotta selviämme ilmastonmuutoksesta.

-Jatkamalla nykyisillä ideoilla ja toimintatavoilla asiat eivät muutu, totesi Matti Kuittinen. Tarvitaan outoja ideoita ja uusia ajattelutapoja.

Kiitos kaikille esiintyjille sekä 170 + katsojallemme osallistumisesta ja kommenteista chatin puolella. Keskustelu jatkukoon!

Kokonaisuudessaan Hiiliviisas kaupunkivihreä-festivaalin aikana järjestettiin lukuisia tapahtumia kaupunkisuunnittelijoiden ja tutkijoiden yhteisistä työpajoista Kumpulan asukkaiden luontokävelyyn ja Hämeenlinnan kotipuutarhurien pihavalmennukseen. Etäjärjestelyiden aiheuttamista muutoksista selvittiin mainiosti ja uuttakin luoden – CO-CARBON kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita ja osallistujia onnistuneesta yhteisestä festivaalikokemuksesta!

Hankkeen ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet vauhdikkaasti niin tutkimuksen kuin vaikuttamistyön parissa ja toiminta jatkuu täydellä teholla syksyllä 2021. CO-CARBON-tiimi toivottaa aurinkoista, rentouttavaa ja hiiliviisasta kesää!

Hiiliviisas kaupunkivihreä-festivaalin tapahtumista saatavilla olevat tallenteet:


Jaa kirjoitus

Kuuntele