Ajankohtaista

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginvaluutetuille ilmastosparrausta

Ilmastosparrauksessa tutkijat ja valtuutetut kartoittivat keinoja, joiden avulla saavutetaan hiilineutraaliustavoitteet.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginvaltuutetuille järjestetty ensimmäinen tiedesparraus keskittyi kaupunkien ilmastohaasteisiin sekä työkaluihin, joita tiede tarjoaa päästöjen leikkaamiseen. Kaupunkiakatemian ja Kaupunkitutkimusinstituutti Urbarian järjestämään sparraukseen osallistui 11 tutkijaa CLIMATE-ohjelmasta ja muista ilmastohankkeista.

Keskusteluiden aiheina olivat:

  • Miten maankäyttö auttaa ilmastotavoitteiden saavuttamisessa?
  • Kuinka kaupunkilaisia tuetaan kestävissä ilmastovalinnoissa?
  • Miten kaupunkeja rakennetaan ilmastoviisaasti?
  • Mikä on kaupungin rooli tiivistyvässä kaupungissa?

Jälkikäteen luottamushenkilöt kommentoivat mm., että erittäin hyödyllistä oli keskustella ilmastotutkijoiden kanssa erilaisista mahdollisuuksista ja näin saada tieteellistä tukea päätöksen tekoon.

Voit lukea lisää tapahtumasta täältä: https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/ilmastonmuutos/tutkijat-ja-valtuutetut-kartoittivat-keinoja-joilla-kaupungit-saadaan-hiilineutraaleiksi-ota-talteen-ilmastosparrauksen-tarpit

(Aloituskuva Kari Ylitalo: Helsinki ilmasta)

Alunperin julkaistu:
https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/ilmastonmuutos/tutkijat-ja-valtuutetut-kartoittivat-keinoja-joilla-kaupungit-saadaan-hiilineutraaleiksi-ota-talteen-ilmastosparrauksen-tarpit


Jaa kirjoitus